16. 1. 2012

Tattoo Freeze 2012





Bolo by divné, keby mala operná speváčka tetovanie? A prečo si ľudia spájajú tetovanie s väznicou? Niektoré tetovania sa dávali za odmenu, iné zas ako trest.




Ale myslím, že tie roky sú už dávno preč.




Verte, či nie, tetovania sa robia viac, ako desať tisíc rokov!
Určite všetci poznáte ľadového muža Ötziho, ktorého v roku 1991 náhodou objavili turisti v ľadovci Ötztalských Álp v blízkosti hraníc Talianska a Rakúska. Ötzi mal asi 47 rokov a v ľavom ramene šíp dlhý 21 centimetrov. Ötzi bol podľa vedcov aspoň 5300 rokov v chlade.
Ale to len keby ste nevedeli.
Smerujem k tomu, že aj Ötzi mal podľa všetkého tetovanie. A nosí právom hodnosť najstaršieho človeka s tetovaním.
Napríklad aj múmie z Egyptu mali tetovania. Boli to najmä ženy. Ich kruhové tetovania boli prevažne pod pupkom a zrejme slúžili ako symboly plodnosti.
Ale dosť už z histórie. Začínam sa totiž nudiť.
Mali sme možnosť nahliadnuť do obrovskej EXPO arény v Telforde. A bolo to WOW!
Od dodávok prerobených na obytné dodávky cez hudbu, bajkerov, skejterov, korčuliarky, týpkov, čo predávali diely na autá, tetovacie potreby, obrazy, fotky a iné veci, ako oblečenie, jedlo až po tattoo artistov, ktorí tetovali ľudí hneď na mieste.
Mohli ste si zastať hocikde, na hociako dlho a pozerať sa na to, ako sa tetuje, tieňuje a dokonca tam boli aj „tradičné“ techniky.
Muž, čo tetoval ihlou na paličke. Len pichal po jednom do kože.







A druhý, čo mal tiež ihly na paličke, ale tie priložil na kožu a druhou paličkou do nich udrel a tak prepichol kožu. To sa mi zdalo brutálne.











Ak sa niekedy naskytne možnosť ísť sa na nejakú takú akciu pozrieť, neváhajte!
Určite sa je na čo pozerať!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára